Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7 egyszerű pszichológiai trükk, amitől azonnal megszeretnek
  2023-04-09 21:18:23, vasárnap
 
  Általában folyamatosan pásztázzuk a környezetünket, és próbáljuk kiszúrni, ki a barát és ki az ellenség. Ha mindent bevetve igyekszünk elérni, hogy valaki megkedveljen minket, nélkülözhetetlen, hogy kiadjunk néhány verbális és nem verbális jelzést is, biztosítva a kölcsönös csodálatot. Nem mindig könnyű azonban rögtön az első pillanattól kezdve megszerettetni magunkat valakivel.

A szavaknál sokkal inkább kevésbé ismert dolgok játszanak közre, amik meghatározzák, hogy valaki kedveljen minket. A pszichológusok évszázadokon át fáradoztak azon, hogy kiderítsék azokat a tényezőket, amelyek segítik, hogy szimpatikusabbnak tűnjünk mások számára.

Kiterjedt kutatások során kiderült, hogy létezik egy sor ravasz és gyors pszichológiai trükk, amelyekkel olyan irányba befolyásolhatunk más személyeket, hogy azok megkedveljenek minket. Ezekről lesz most szó...
7 pszichológiai trükk, amivel azonnal megkedveltetheted magad bárkivel

1. szabály - A finom tükrözési technika, avagy a kaméleon-effektus
Az első és legfontosabb trükköt "tükrözésnek" nevezik, mivel ez a másik személy viselkedésének finom utánzását jelenti anélkül, hogy ez nyilvánvalóvá válna. 1999-ben a New York-i Egyetem kutatói bemutatták a “Kaméleon-effektus" nevű jelenséget. Ez azt magyarázza, hogy ha egy személy finoman másolja egy másik személy testbeszédét anélkül, hogy ez túlságosan nyilvánvalóvá válna, akkor növeli annak az esélyét, hogy a másik személy kedveli őt. Amikor tükrözzük valakinek a testbeszédét, akkor tudat alatt elérjük, hogy jobban kedveljen minket.

Nem fogják tudni, hogy miért, de az agyukban pozitív fogalmak alakulnak ki rólunk ennek a tükrözési technikának köszönhetően, és végül azonnal megkedvelnek téged.

2. szabály - A nyitott tenyér gesztus, a bólintás és más testbeszéd trükkök, amelyeket érdemes használni vagy elkerülni.
Próbálj meg kézmozdulatokat használni beszéd közben, mivel ez azt érzékelteti, hogy a beszélő széleskörű ismeretekkel rendelkezik a tárgyról, amelyről beszél. A nyitott tenyér gesztus bizalmat sugall, így az emberek nagyobb valószínűséggel értenek egyet azzal, amit mondasz, míg a mutogatást agresszívnek és udvariatlannak tartják. Kerüld az orra nézést és a karjaid keresztbe fektetését.

Míg az orrba nézés tiszteletlen gesztus, mivel a másik személyt alacsonyabb rendűnek érezheti, addig a karok keresztbe vetése beszélgetés közben védekezést, nyugtalanságot és bizonytalanságot jelez. A fejbiccentés megerősítést jelez, és a nonverbális kommunikáció pozitív formájának számít. Japánban társadalomtudósok megállapították, hogy a bólogató fejmozdulat jelentősen növeli a szubjektív szimpátiára és a megközelíthetőségre vonatkozó értékeléseket. A bólintás az üzenet pozitív részeit is megerősítheti. Interakcióként működik a beszélő és a hallgató között.

3. szabály - Soha ne engedd el a mosolyt az arcodon
Ahogy mondani szokták, a mosoly a legnagyobb fegyver arra, hogy valakinek a szívét meghódítsuk. Ha azt szeretnéd, hogy valaki azonnal megkedveljen, akkor ezt elég nagyvonalúan használhatod. Szó szerint egyáltalán nem igényel munkát. Csak annyit kell tenned, hogy egy enyhén barátságos mosolyt húzol az arcodra, és máris megkedvel a másik. A mosoly megközelíthetőbbé, vonzóbbá tesz, és segít az azonnali kapcsolatteremtésben.

4. szabály - Hozd ki magadból a hallgatót a kedves és együttérző oldaladdal együtt.
Bár fontos a hatékony hallgatási készség birtoklása és fejlesztése, aktív hallgatónak kell lenni, nem pedig passzívnak. Akár beismerjük, akár nem, mindannyian szeretjük hallatni a hangunkat és magunkról beszélni. Harvardi idegtudósok rámutattak, hogy a magunkról való beszéd beindít bizonyos örömterületeket az agyban.

Jóleső érzés, amikor meghallgatják a véleményünket, gondolatainkat és meggyőződésünket, és azonnal szimpátia és szeretet alakul ki bennünk az iránt a személy iránt, aki hagyja, hogy kifejezzük magunkat.
Ezért legyünk türelmes hallgatóságuk, ha azt szeretnénk, hogy valaki azonnal megkedveljen minket. Ha jelentős mennyiségű kedvességet és együttérzést mutatunk, akkor melegszívűnek, empatikusnak és kompetensnek tűnünk, ami növeli annak az esélyét, hogy megkedveljenek.

5. szabály - Ne felejtsd a neveket!
Bizonyos mértékig mindannyian nárcisztikusak vagyunk, és szeretjük a nevünk hangzását, mivel ettől fontosnak érezzük magunkat. A nevünk az identitásunk lényeges része, és jelentős kutatások kimutatták, hogy ha másoktól halljuk a nevünket, akkor megerősítve érezzük magunkat.

Ha valakit a keresztnevén szólítasz, és beszélgetés közben a nevét használod, az azt mutatja, hogy törődsz vele. Ha azonban feleslegesen ismételgeted valakinek a nevét, mert az furcsán hangzik. Ezért tudnod kell, mikor nem szabad túlzásba vinni.

6. szabály - Tartsd a szemkontaktust
A szemek egyértelműen a lélek tükrei, és valóban fontos szerepet játszanak abban, hogy valaki megkedveljen minket. A szemkontaktus fenntartása egy beszélgetés során kulcsfontosságú, azonban ha végig ezt tesszük, azt agresszívnek és kérlelhetetlennek érzi a másik. Ezért tökéletes egyensúlyt kell találni, és meg kell húzni a határt a szemkontaktus fenntartása közben egy beszélgetés során.

Tanulmányok szerint a szemkontaktus fenntartása azt eredményezi, hogy az embert érdeklődőnek, vonzónak, barátságosnak és megbízhatónak érzékelik. Hasonlóképpen, a szemkontaktus kerülése érdektelennek, félénknek vagy zavarban lévőnek tűnik.

7. szabály - Soha ne hízelegj, hanem bókolj!
Ki ne érezné jól magát, ha valaki rámutat a benned lévő jó tulajdonságokra, vagy kifejezi pozitív megbecsülését irántad? Tudattalanul olyan emberek felé irányítjuk magunkat, akiktől jobban érezzük magunkat a bőrünkben. A hízelgés néha hamisnak, túlzónak tűnhet, és azzá tesz, aki túlságosan is igyekszik. De az értelmes és korlátozott bókok megadása valódi és őszinte bóknak tűnik. Ez a biztos módja annak, hogy valaki azonnal megkedveljen téged.

Tanulmányok szerint, ha valakinek őszintén bókolsz, az nemcsak a hangulatodat emeli, hanem az önbecsülésedet is növeli. A legfontosabb tanulság, hogy a bókok őszinték és hitelesek legyenek, mivel ez képezi a bizalom alapját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: bizonytalanságot, nélkülözhetetlen, meggyőződésünket, befolyásolhatunk, tulajdonságokra, megállapították, valószínűséggel, kézmozdulatokat, örömterületeket, kulcsfontosságú, megkedveljenek, udvariatlannak, interakcióként, környezetünket, gondolatainkat, megszerettetni, önbecsülésedet, nyugtalanságot, pszichológusok, szemkontaktust, nárcisztikusak, viselkedésének, hallgatóságuk, pszichológiai, szemkontaktus, nyilvánvalóvá, megbízhatónak, barátságosnak, értékeléseket, megbecsülését, érdektelennek, meghallgatják, melegszívűnek, meghatározzák, véleményünket, hasonlóképpen, kölcsönös csodálatot, első pillanattól, szavaknál sokkal, pszichológusok évszázadokon, finom tükrözési, másik személy, személy finoman, agyukban pozitív, tükrözési technikának, nyitott tenyér, beszélő széleskörű, emberek nagyobb, mutogatást agresszívnek, orra nézést, karjaid keresztbe, orrba nézés, York-i Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Adakozás  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  A sors  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  Hazára minden embernek szükség...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png cica  Bertolt Brecht -től idézet  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Mai harmónia kártyám  Reggel van  Nem tudhatod  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Nevem  Png ház  Nagyon különös  Reménység és erő Krisztustól e...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Fehér virág  Őrizkednünk kell...  Akik bántanak téged  Zilahy Lajos gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Annuska bar...  Albert Einsteinről  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png rózsa csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zilahy Lajos gondolata  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Tanuld meg ezt a versemet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Esti kép  Varga János Veniam - Fontos sz...  Erdőn  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png kutya  Szép estét  Png ház  Adakozás  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kölcsönös csodálatot, első pillanattól, szavaknál sokkal, pszichológusok évszázadokon, finom tükrözési, másik személy, személy finoman, agyukban pozitív, tükrözési technikának, nyitott tenyér, beszélő széleskörű, emberek nagyobb, mutogatást agresszívnek, orra nézést, karjaid keresztbe, orrba nézés, másik személyt, karok keresztbe, fejbiccentés megerősítést, nonverbális kommunikáció, bólogató fejmozdulat, szubjektív szimpátiára, üzenet pozitív, hallgató között, legnagyobb fegyver, szívét meghódítsuk, enyhén barátságos, mosoly megközelíthetőbbé, hatékony hallgatási, magunkról való, személy iránt, nevünk hangzását, identitásunk lényeges, keresztnevén szólítasz, nevét használod, furcsán hangzik, szemek egyértelműen, lélek tükrei, szemkontaktus fenntartása, beszélgetés során, embert érdeklődőnek, szemkontaktus kerülése, benned lévő, hízelgés néha, biztos módja, hangulatodat emeli, legfontosabb tanulság, bókok őszinték, bizalom alapját, bizonytalanságot, nélkülözhetetlen, meggyőződésünket, befolyásolhatunk, tulajdonságokra, megállapították, valószínűséggel, kézmozdulatokat, örömterületeket, kulcsfontosságú, megkedveljenek, udvariatlannak, interakcióként, környezetünket, gondolatainkat, megszerettetni, önbecsülésedet, nyugtalanságot, pszichológusok, szemkontaktust, nárcisztikusak, viselkedésének, hallgatóságuk, pszichológiai, szemkontaktus, nyilvánvalóvá, megbízhatónak, barátságosnak, értékeléseket, megbecsülését, érdektelennek, meghallgatják, melegszívűnek, meghatározzák, véleményünket, hasonlóképpen, megerősítheti, keresztnevén, megkedveljen, köszönhetően, empatikusnak, testbeszédét, egyértelműen, kompetensnek, együttérzést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.